Kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutus

Kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivä

Seuraavat kurssipäivät :

Ilmoittaudu puh.numero 06 3171400 tai etusivulla( ilmottaudu nyt ).

08.03.2019 klo 08.30 Ennakoivan ajon koulutus

130€ (normaalisti 150€) Hinta sis. ALV, kahvin, lounaan, Trafin kirjaamismaksun

 

22.03.2019 klo 08.00 Työturvallisuukorttikoulutus

145€(normihinta 160) Hinta sis.ALV ,kahvin ,lounaan ,Trafin kirjaamismaksun ja materiaalin/kokeen/työturvakortin

Ammattipätevyyden tarkoitus on edistää kuljetusalan työntekijöiden ja tiellä liikkujien terveyttä ja turvallisuutta sekä edistää ympäristöystävällisyyttä. Ammattipätevyyskoulutuksen kautta kuljettajien asiantuntemus lisää kuljetusten ja palvelujen laatua sekä tarjoaa heille mahdollisuuden parantaa työturvallisuutta.
 
Ammattipätevyyden ylläpitäminen vaatii kuljettajalta jatkokoulutusta. Koska jatkokoulutus on tarkoitettu ammatissa jo toimiville kuljettajille, sen erityistavoitteena on lisätä liikenteen ja kuljetuksien turvallisuutta.

Tarkoituksena on myös tukea kuljettajan ammattia lisäämällä hänen ammatillisia valmiuksiaan, terveyttä ja jaksamista ammatissaan. Mikäli henkilöllä on ammattipätevyys sekä linja-auto- että kuorma-autoluokkiin, hän voi ylläpitää ammattipätevyyden molempiin luokkiin suorittamalla kerran 35 tunnin jatkokoulutuksen viiden vuoden aikana.

  • Jatkokoulutuksessa opetuksen kokonaismäärä on 35 tuntia viidessä vuodessa.
  • Opetus on annettava vähintään 7 tunnin jaksoissa ja se voi koostua teoriaopetuksesta, ajo-opetuksesta tai molemmista direktiivin mukaisissa oppiaineissa.
  • Ainoa pakollinen aihe jatkokoulutuksessa on ennakoivan ja ympäristöystävällisen ajon koulutus (7 tuntia).

Jatkokoulutuksen perusteella haettava ammattipätevyys

Koulutus on suoritettava ammattipätevyyden hakemista edeltäneen 5 vuoden aikana. Voit hakea suoritettujen jatkokoulutuspäivien perusteella ammattipätevyydellesi jatkoa aikaisintaan 6 kuukautta ennen nykyisen pätevyyden päättymistä. Tällöin ammattipätevyys jatkuu nykyisestä päättymispäivästä 5 vuotta eteenpäin. Tätä ennen tehty hakemus aloittaa uuden 5 vuoden jakson viimeisen jatkokoulutuspäiväsi suorituksesta. Jos ammattipätevyytesi voimassaolo on jo päättynyt, uusi jakso alkaa viimeisen jatkokoulutuspäiväsi suorituksesta.

Kuorma-auton ja linja-auton kuljettajat

Kohti turvallisempia, ympäristöystävällisempiä ja laadukkaampia kuljetuksia.

Erilaiset ammatilliset vaatimukset kuljettajia kohtaan ovat lisääntyneet. Hyvä ammatillinen koulutus
mahdollistaa kuljettajana toimimisen kuljetusalalla ammattimaisessa liikenteessä.
Ajo-oikeus ja ammattipätevyys eivät ole sama asia. Ne kulkevat rinnakkain, mutta ne ovat kaksi eri asiaa.


A-kortti

AM120 -luokan ajokortilla voit ajaa mopolla, AM121-kortilla mopoautolla, A1-kortilla pääset kevytmoottoripyörän satulaan ja A-kortilla voit ajaa kaikkein järeimpää Harrikaakin.


B-kortti

B-luokan ajokortilla ajokortilla voit ajaa henkilöautoa, BE-luokan kortilla voit vetää peräkärryä tai asuntovaunua. Harjoitteluvaiheen palautejakson ja syventävän vaiheen suorittamisen jälkeen saat pitkäaikaisen ajokortin.


C-kortti

C-luokan ajokortti oikeuttaa kuljettamaan kuorma-autoja. C1E-luokan ajokortti oikeuttaa kuljettamaan ajoneuvoyhdistelmiä.